Vesttec

Header

Content

Content

Nitrogen gass applikasjoner

Nitrogen er en inert-gass som passer for et bredt spekter av applikasjoner, som dekker ulike aspekter ved kjemisk produksjon, bearbeiding, håndtering og frakt.

Nitrogenapplikasjoner
Nitrogen er ikke reaktiv og det er utmerket for tepper og brukes ofte som rensende gass. Det kan brukes til å fjerne forurensninger fra prosessstrømmer gjennom metoder som stripping og spredning. På grunn av egenskapene kan den brukes til beskyttelse av verdifulle produkter mot skadelige forurensninger. Det muliggjør også sikker oppbevaring, bruk av brennbare stoffer og kan bidra til å forhindre brennbare støveksplosjoner.

Anvendelsene av nitrogenforbindelser er naturlig ekstremt varierte på grunn av den store størrelsen av denne klassen: derfor vil bare anvendelser av rent nitrogen selv bli vurdert her. To tredjedeler av nitrogen produsert av industrien selges som gass og de resterende en tredjedel som væske. Gassen brukes mest som en inert atmosfære når oksygen i luften ville utgjøre brann-, eksplosjons- eller oksiderende fare. Noen eksempler inkluderer:

Næringsmiddelindustri
Nitrogengass brukes også til å gi en ikke-reaktiv atmosfære. Det brukes på denne måten for å bevare mat. Som en modifisert atmosfære, ren eller blandet med karbondioksid, til nitrogenatmosfære og opprettholde friskheten av pakket eller bulkmat (ved å forsinke rancidity og andre former for oksidativ skade som forandrende farger). Rent nitrogen som matadditiv er merket i EU med E-nummer E941.

Lyspæreindustri
Pærer skal ikke fylles med luft siden varm wolframtråd vil forbrenne i nærvær av oksygen. Du kan ikke opprettholde vakuum enten eller eksternt atmosfærisk trykk vil bryte glasset. Så må de fylles med ikke-reaktiv gass som nitrogen. Vi kan bruke inerte gasser som argon eller helium i stedet for nitrogen, men de er dyrere og sjeldnere enn nitrogen.

Brannsikkerhetssystemer
Brannundertrykkelse oppnås ved å redusere oksygenkonsentrasjonen der brannen vil slukke, mens den forblir på et nivå som er akseptabelt for menneskelig eksponering i en kort tidsperiode.

Produksjon av rustfritt stål
Det er forskjellige forekomster når nitrogen kan tilsettes til stål under stålfremstilling, som smelting, ladlebehandling og støpeoperasjoner. Nitrogenvirkning på hardhet, formbarhet, belastnings aldring og slagegenskaper.

Dekkfyllingssystemer
Nitrogen brukes til å trykklette racerbil og flydekk, og reduserer problemer som skyldes fuktighet og oksygen i naturlig luft. Nitrogen er mindre sannsynlig å migrere gjennom dekkgummi enn oksygen, noe som betyr at dekktrykkene vil forbli stabile på lang sikt. Det betyr mer konsistent inflasjonstrykk under bruk som dekkene oppvarmes.

Flybrenselsystemer
I noen flybrenselsystemer brukes nitrogen for å redusere brannfare.

Kjemisk analyse og kjemisk industri
Nitrogen blir ofte brukt under prøvepreparering i kjemisk analyse. Det er vant til å konsentrere og redusere volumet av væskeprøver. Nitrogen er også viktig for kjemisk industri. Det brukes til produksjon av gjødsel, salpetersyre, nylon, fargestoffer og eksplosiver.

Øltønner
Nitrogen kan brukes som erstatning, eller i kombinasjon med, karbondioksid for å trykklette tønnen på noen øl, spesielt stouts og britiske øl, på grunn av de mindre boblene det produserer, noe som gjør den trykksatte ølen jevnere og høyere. Nitrogenbelagte øl kan pakkes i bokser og flasker.

Bruk av nitrogen ved renhet
PSA kan produsere nitrogen i ulike renhetsområder. Jo lavere renheten, jo lavere er kostnaden for nitrogenproduksjon. For eksempel kan kvaliteten på vegetabilsk olje opprettholdes ved tepper med 99,5% nitrogenrenhet. Normal nitrogenrenhet for næringsmiddelbehandling ligger i området fra 99% til 99,5%. Nøyre renhetskvoter i området fra 96% til 99% brukes ofte i brann- og eksplosjonsfare. Høy renhet med nitrogeninnhold fra 99,9% til 99,999% brukes vanligvis til laserskjæring, elektronikk lodding og farmasøytiske applikasjoner.

 

 

Applikasjon
 Renhet N2
 Matbehandling:
  – Tildekking av vin
– Tapping av øl
– Oljespyling
– Fruktoppbevaring
 99,0 % til 99,9 %
 Brannhemming
 95 %
 Eksplosjonsbeskyttelse
 95% til 98 %
 Kjemisk tildekking
 95 % til 99,9 %
 Trykktesting
 95 %
 Injeksjonsstøping
 99 % til 99,5 %
 Elektronisk lodding
 99,95 % til 99,995 %
 Laser skjæring
 99,95 % til 99,995 %
 Farmasøytisk
 99,95 til 99,999 %

 

 

Les mer in PSA GENERATORER

Skrevet in Aktuelt

Widgets

BESØK OSS

Vestec as

Møllevegen 1A

4353 KLEPP STASJON

AVD. ØST

Gjellebekkstubben 10

3420 LIERSKOGEN
Alle adresser

ANDRE KANALER

Du finner Vestec også i sosiale medier

  • facebook
  • in
  • twitter
  • youtube
Go to top page