Vesttec

Header

Content

Content

Analyse av trykkluftforbruk

Kaster din bedrift penger ut vinduet?

Valg av riktig kompressor er viktigere enn noen gang. I løpet av en 5 års periode representerer strømutgiftene opp mot 87% av totalutgiftene ved et trykkluftanlegg.  Det er i mange tilfeller enkle grep som kan tas for å gjøre et trykkluftanlegg mer energieffektivt. Vårt energibalansesystem – EBS – gjør det mulig med konkrete tiltak og forbedringer.

Grafen viser et typisk fordeling av kostnadene med et trykkluftanlegg. Energiforbruket er den desidert største kostnaden og gir det beste potensialet for besparelser. Basert på målinger og lang erfaring kan vi finne gode løsninger som gir mer effektiv drift og kutter kostnader hvor effekten er størst.

Utstyret

Vestec utfører analyser ved spesiallaget loggeutstyr som kobles til eksisterende anlegg. Vi kan måle inntil 8 kompressorer samtidig.

Vår metode består av 3 enkle trinn.

  • Måling
  • Analyse
  • Simulering

ebs

Måling

Strømforbruket til hver kompressor blir logget samtidig med nettrykket. Andre parametre som temperatur og trykkduggpunkt kan også måles. Målinger pågår i en uke sammenhengende for gi et riktig bilde av forbruksprofilen og variasjonene som oppstår i produksjonen. Noen steder er det og nødvendig å måle i lengre periode enn 1 uke. Da foretar vi flere målinger i serie og fremstiller resultatene i en eller flere rapporter.

Analyse og resultater

Programvaren som analyserer resultatene gir detaljerte resultater fra hver enkelt maskin og det store bildet. Måleresultatene fremstilles grafisk sammen med en rapport som forklarer hver graf og hva som eventuelt kan forbedres. Vestec kan så gjennomføre endringer i konfigurasjon eller utstyr etter kundens ønske og basert på anbefalinger som av resulteter i rapporten. Her er det store gevinster å hente. Gevinstene øker med størrelsen på anleggene.

Simulering

Ved utskiftning av utstyr kan vi simulere forskjellige konfigurasjoner av utstyr og finne den optimale løsning fra dokumentert forbruksprofil.

Baser din avgjørelse på fakta og ikke antakelser.

 

Ønsker du måling, kontakt oss i dag


TelefonEpost

Skrevet in Aktuelt, ArtiklerTagged , ,

Widgets

BESØK OSS

Vestec as

Møllevegen 1A

4353 KLEPP STASJON

AVD. ØST

Gjellebekkstubben 10

3420 LIERSKOGEN
Alle adresser

ANDRE KANALER

Du finner Vestec også i sosiale medier

  • facebook
  • in
  • twitter
  • youtube
Go to top page