Vesttec

Header

Content

Content

Optimalisering av trykkluftanlegg

Vestec foretar analyser av trykkluftanlegg og kan basert på denne informasjonen komme med anbefalinger for å gjøre driften så effektiv som mulig. Det er som regel mange veier til en effektiv, og driftssikker løsning.  Basert på lang erfaring og kjennskap til krav i forskjellige bransjer og applikasjoner  kan vi komme med råd og veiledning slik at driften blir så sikker men likevel effektiv.

Et godt eksempel er fra et nylig kundebesøk hvor vi har levert en Variable 55 frekvensstyrt kompressor med 18146 driftstimer. I løpet av denne tiden har kompressoren kjørt på tomgang (uten å produsere trykkluft) i en time. Dette tilsvarer en effektivitet på 99,999945%.

 

 

Det er mange grunner til at dette er mulig. For det første er kompressoren dimensjonert riktig i forhold til forbruksprofilen hos kunden. I tillegg er kompressoren frekvensstyrt som gjør at kompressoren tilpasser produksjonen av trykkluft til behovet. Almig Variable kompressorer har stort reguleringsområde som gjør at forbruket hos kunden kan variere mye uten at kompressoren har behov for gå over på tomgangsdrift, men fortsette å produsere trykkluft med lavere kapasitet. Reduksjon eller eliminasjon av tomgangsdrift slår ut positivt på strømregningen til kunden.

 

Frekvensstyrte kompressorer er i dag veldig vanlig, og større kompressorer selges stadig færre uten frekvensstyring. I noen tilfeller passer det likevel med kompressorer som har annen type regulering. Bildet under viser totale driftstimer og «pålast» timer. Pålast betyr at kompressoren produserer trykkluft. Dette bildet er hentet fra en Almig GEAR 110 (110kW) med proporsjonalregulering. Det betyr at den kan regulerer mellom 70-100 % av kompressorens maks kapasitet. I dette tilfellet gi dette en effektivitet på 99,9975% i forhold til av/pålast sykluser. Dette er eksepsjonelt bra til å være denne typen regulering. Man kunne i dette tilfellet og vurdert en frekvensstyrt kompressor før å øke effektiviteten ytterligere, men det må da vurderes mot investeringskostnaden ved en frekvensstyrt kompressor.

 

Vestec har mye kompetanse på å effektivisere trykkluftanlegg. Ved å gjøre miljøvennlige tiltak som sparer energi kan du få støtte fra ENOVA til dine investeringer. Dette er noe vi kan bistå med og hjelpe til.

Det første vi må gjøre er å foreta en energibalansemåling. Vi kaller det en EBS måling. Les mer om det her. Basert på dette finner vi veien videre.

Ikke nøl med å ta kontakt. Vi er her for å hjelpe deg og din bedrift.

 

 

Skrevet in AktueltTagged , , ,

Widgets

BESØK OSS

Vestec as

Møllevegen 1A

4353 KLEPP STASJON

AVD. ØST

Gjellebekkstubben 10

3420 LIERSKOGEN
Alle adresser

ANDRE KANALER

Du finner Vestec også i sosiale medier

  • facebook
  • in
  • twitter
  • youtube

Achilles UNCE ID: 119689

Achilles StartBANK ID: 148999

 

Go to top page